Hoe sterk is jouw werkgeversmerk?

Employer branding

Employer Branding

Hoe sterk is jouw werkgeversmerk?

Openstaande vacatures! Beter gezegd, welk bedrijf heeft er tegenwoordig geen? Het aantal vacatures dat niet wordt ingevuld bereikt een recordhoogte, terwijl de arbeidsmarkt met de dag krapper wordt. Alsof alle bedrijven in dezelfde vijver vissen terwijl er bijna geen vissen meer zwemmen. Hoe zorg je ervoor dat die ene kandidaat op zoek naar een baan voor jou kiest? Met employer branding. Hoe dat werkt? Dat lees je hier.

Employer branding is meer dan een mooi vormgegeven vacaturepagina of een eenmalige social media campagne. Het richt zich niet alléén op het werven van nieuw talent. In de eerste plaats gaat employer branding over het behouden en betrekken van je huidige werknemers. Je zorgt samen met je team voor een fijne werkomgeving. Dat resulteert in een goed imago van de organisatie én een aantrekkelijke werkplek voor nieuw talent. Onweerstaanbaar voor die ene zoekende kandidaat!

Hulp nodig bij het opzetten van jouw Employer Branding?

Employer Branding is dus dé verzamelnaam voor alle activiteiten rondom recruitment marketing. Dit is waarmee je begint:

Employer branding strategie

In de strijd om talent is een krachtige employer branding strategie hard nodig. Je werkgeversmerk goed neerzetten is tijdrovend en écht geen makkelijke klus. Maar steek je hier tijd en energie in, dan ben je de concurrentie een streepje voor! Jouw werkgeversmerk is namelijk dé reden dat kandidaten voor jouw bedrijf kiezen. Hoe jij dit aanpakt?

Employer brand op sociale media

Je bent op zoek naar nieuwe werknemers en staat voor een grote uitdaging! Kandidaten hebben zoveel keuze dat zij hun werkgevers grondig onderzoeken én alle opties zorgvuldig afwegen. Geef ze eens ongelijk! Hoe zij dat doen? Sociale media! Kortom, een employer branding strategie zonder inzet van sociale media is een NO-GO! Laten jouw sociale media kanalen al zien wat je in huis hebt? Vanaf nu wel.

Kanalen voor employer branding

Wil je direct aan de slag met jouw Employer Branding? Dat begrijpen we helemaal! Je wilt tenslotte je doelgroep bereiken, ze op de juiste manier benaderen én laten zien hoe leuk het is om bij jullie te werken. Weet je al welke kanalen je allemaal kan inzetten?

Van Dyck Brown helpt je

Wil jij een sterk employer brand bouwen? Wij helpen jou met onze specialistische kennis. We kijken naar jouw doelen, stellen je de juiste vragen én bepalen samen de beste strategie om in te zetten. Samen maken we jouw employer branding strategie effectief. Wij zeggen: tijd voor een sparringsessie! Koffie?