Talent vinden

Regionale wervingscampagne voor technische functies Heijmans

Case recruitment marketing

Nieuw talent vinden

Recruitment marketing voor Heijmans

Goed personeel vinden, is nog nooit zo moeilijk geweest. Recruitment marketing is daarom cruciaal. Voor Heijmans hebben wij een effectieve wervingscampagne opgezet met supergoede resultaten!

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert. Op de corporate website staat een werken-bij gedeelte en daarop staan ook alle vacatures. Momenteel zijn dit er rond de 300. Het gaat om zeer diverse functies, waaronder veel technische functies zoals werkvoorbereiders, monteurs en uitvoerders. Er zijn verschillende kantoren en standplaatsen door heel Nederland.

Uitdaging

De technische vacatures zijn lastig te vervullen. De doelgroep hiervoor is heel specifiek. En zeker in deze extreem krappe arbeidsmarkt gaat het werven moeizaam. Er komen weinig sollicitaties binnen en de kandidaten zijn vaak niet geschikt voor de vacatures. Heijmans heeft Van Dyck Brown daarvoor gevraagd een campagne op te zetten met als doel kwalitatieve kandidaten werven voor een aantal technische vacatures in verschillende regio’s.

Aanpak

Wij hebben een regionale wervingscampagne opgezet met kwalitatieve sollicitaties als doel. De wervingscampagne is onderdeel van de “Maak het mee” campagne van Heijmans. Hierin staan de medewerkers centraal. Die zie je terug in alle advertenties. Afhankelijk van de functie hebben we de meest succesvolle marketingmix bepaald met paid search, LinkedIn, Instagram en Facebook.

Resultaten

We hebben met deze campagne een lastige doelgroep kunnen bereiken. Het heeft veel aandacht voor de vacatures opgeleverd en meer dan 100 kwalitatieve sollicitaties! Door een slimme aanpassing in het sollicitatieproces wisten we het conversiepercentage enorm te doen stijgen. Een succesvolle campagne waarbij diverse lastige functies zijn vervuld.

Van Dyck Brown en recruitment marketing

Op zoek naar nieuw personeel? Wij helpen jou met het effectief vinden en werven van talent. Met inzet van slimme wervingscampagnes en ondersteuning van onze specialisten. We zijn er ook als je een sparringpartner nodig hebt, of voor het van a tot z opzetten van de campagne.